Rólunk

Rólunk írták

Tóth Tímea 1987-ben végzett az ELTE Bölcsészettudományi Karán, német-történelem szakon. Középiskolában majd nyelviskolákban tanított németet, mindig is nagy óraszámban. Két német középiskolai nyelvkönyvsorozat társszerzője volt az egykori Nemzeti Tankönyvkiadóban, ahol közben nyolc éven át felelős szerkesztőként is dolgozott. Tizenegy éve saját nyelviskolájában

tanít tehetséges, lelkes általános és középiskolásokat. Ezt a könyvet két évvel ezelőtt kezdte írni három kiváló képességű némettanítványával, a Littmann testvérekkel és Galambos Bencével. Ők voltak az ötletadók, a karakterek kitalálói, a sztori mesélői. Szerkesztőségi üléseiken eljátszották a jeleneteket, amiket filmélményeik ihlettek, gonddal megtervezték az akciókat, utánanéztek a tényeknek, lerajzolták a helyszíneket, mindeközben sokat vitatkoztak és rengeteget nevettek.


Úgy gondolom, ezzel a könyvvel egy igazán izgalmas,modern olvasmányt vehetnek kézbe a németül tanulók. Ajánlom némettanár-kollégáim figyelmébe, hiszen szűkében vagyunk a szórakoztatva tanító németnyelvű (könnyített) olvasmányoknak.

 Karl Nikoletta, némettanár